Maxus esittelee uuden lippulaivan tarjoavat 9 paneelipakettiautoa

Maxus on tuonut uuden täysikokoisen paneelin pakettiauton uuden tarjoavan 9 – kilpailijaan Ford Transit, Volkswagen Crafterin ja Renault Traficin kaltaisille – kaltaisille – kaltaisille – Renault – Mercedes Sprinterin lisäksi.
Yhtiön suurin teollisuusajoneuvo tarjotaan tilauksesta nyt, ja kustannukset alkavat 30 231 puntaa, lukuun ottamatta arvonlisäveroa. Ensimmäisten toimitusten odotetaan näkyvän heinäkuussa.
Mainos – artikkeli jatkuu alla

• hienoimmat suuret paneelit pakettiautot nyt myynnissä
Ostajilla on vaihtoehto kolmen kehon pituuden ja kolmen korkeuden kanssa yhdessä joukkueohjaamon, rungon ohjaamon ja minibus -vartalotyylin kanssa. Lähtötason mallin lastin enimmäismäärä on 8,1 kuutiometriä, samoin kuin voi tuoda jopa 1360 kg. Suurin paneeli -pakettiauto tarjoaa vastaavia lukuja 12,9 kuutiometriä ja 1240 kg.
Jokainen variantti saa virtalähteen A-turboahdettu 2,0 litran nelisylinterinen dieselmoottori, jonka lähtö on 161 hevosvoimaa ja 375 nm vääntömomentti. Yleisissä ja keskikokoisissa malleissa moottori lähettää virtaa etupyörille-vaikka suurimmat paneelin pakettiautojen variaatiot voidaan valinnaisesti täyttyä takapyörävetolla.
Moottoria tarjotaan vain kuuden nopeuden käsikirjan vaihdelaatikolla, samoin kuin Maxus-tilassa suurin takaveto, joka tarjoaa 9 28,8mpg integroidussa jaksossa. Suurimmat mallit voivat hinata maksimaalisen jarrupainon 2,8 tonnia tai jarruttamatonta painoa 750 kg.
4
Adsclose -mainoksestamme

Vakiolaitteisiin kuuluu LED -päiväajovalot, rungon värillinen etupuskuri, takaosan pysäköintianturit ja keskuslukitus. Sisällä on ilmastointi, sähköiset ikkunat, kankaan istuimen verhoilu, monitoiminen ohjauspyörä sekä Bluetoothin ja USB -yhteyden DAB -radio.
Cargo Bayssä ostajat saavat pari 236 asteen aukkokulma takaovia, kahdeksan sitoa pistettä, täyden sängyn kannen ja kaksi valoa. Maxus on samoin asunut paljon yleisiä turvallisuusinnovaatioita, mukaan lukien kaistan poistumisvaroitusjärjestelmä, autonominen hätäjarrutus, Hill Being Aphess sekä kuljettajan ja matkustajien turvatyynyjen ahdin.
Maxus tarjoaa myös ylenmääräisemmin varustetun mallin, nimeltään Tarjous 9 ylellisyyttä, joka lisää LED-ajovalaisimia, 16-tuumaisia ​​kevytmetallivanteita, etuautojen pysäköintiantureita, kääntyvää kameraa sekä 10-tuumaisen kosketusnäyttöä koskevan infotainment-järjestelmän, jolla on Apple Carplay -tuen sekä Android Auto. Kaistamuutoshyökkäys sisältyy samoin – samoin kuin ostajat voivat valita sähköisen taittopuolen askeleen.

Yrityksen kiinalaisen emoyhtiö SAIC Motor Corporation muutti LDV: n uudelleen Maxusksi huhtikuussa. Päivitetty teollisuusajoneuvon tuotemerkki on myös äskettäin ottanut käyttöön pienikokoisen koko sähköpaneelin pakettiauton kilpaillakseen Renault Kangoo Ze: n ja Nissan E-NV200: n kaltaisia.
Mitä teet uudesta Maxusista 9? Ymmärräkaamme alla olevassa kommenttiosassa …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *