YK: n raportti korostaa eettisiä ongelmia sähköautojen

kanssa Yhdistyneiden Kansakuntien uusi raportti on paljastanut joitain eettisiä ongelmia, jotka aiheuttavat harvinaisten maamateriaalien tarvikkeet, jotka ovat tarpeen akkukäyttöisten ajoneuvojen tuottamiseksi.
Raportoimme vuonna 2018, kuinka lapset työskentelevät Kongon demokraattisen tasavallan kobolttikaivoksissa. Erittäin vaaralliset olosuhteet, joilla on riittämättömät turvavarusteet, hyvin vähän rahaa Etelä -Katangan kaivoksissa. ”

Yhdistyneen kuningaskunnan sähköautot vaativat kahdesti maailman koboltin toimituksen

Nämä lapset ansaitsevat vähäiset palkat huolimatta siitä, että he ovat alttiina fyysisille vaaroille sekä “psykologisiin rikkomuksiin ja väärinkäytöksiin”, raportti väittää. YK: n mukaan lapsityö koboltin kaivostoiminnassa on ”laajalle levinnyttä”, kun taas muihin asioihin kuuluvat rikkihapon muodostuminen hylätyissä kaivoksissa, jotka voivat pilata paikallisia vesivarantoja, kun taas kaivostyöläiset riski hengittää uraanipölyssä kaivaessaan.
Mainos – artikkeli jatkuu alla

Autonvalmistajat yrittävät siirtyä pois koboltin käytöstä, ja jotkut jopa käyttävät blockchainia sen alkuperän jäljittämiseen, mutta materiaali on edelleen EV -paristojen tukikohta, kun taas massan jalostaminen tekee joissakin tapauksissa materiaalin seurannan alkuperää.
Litium on toinen tärkeä auto, jolla on sähkö; Kuten koboltti, jokainen akku vaatii useita kilogrammia materiaalia. Suurin osa (58 prosenttia) litiumista tulee Chilestä, missä YK sanoo joillakin alueilla 65 prosenttia vesihuoltoa käytetään litiumissa ja muissa kaivostoiminnassa. Tämä johtaa “kylien populaatioiden pakotettuun muuttoliikkeeseen ja esi -isien siirtokuntien luopumiseen” “veden niukkuuden ja yhä epämääräisemmän veden tarjonnan” ansiosta raportti varoittaa.
Litiumin louhinta tuo YK: n mukaan myös ”ekosysteemien heikkenemisen ja maisemavaurioita”, kun taas kaivostyöläiset hengittävät litiumpölyriskiä keuhkojen oedemas.
Onko vety nousussa? Lue Mike Rutherfordin sarake vetyautoista täältä …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *