Uncategorized

BMW I3: n kustannukset vähensivät vastauksena uusiin plug-in-autoihin ja kuorma-auto-apurahaan

BMW on laskenut I3: n aloituskustannukset 33 805 puntaan, jotta varmistetaan, että sen sähköinen viistoperä noudattaa edelleen uusia plug-in-autoja ja kuorma-autoja .
Kustannusmuutos vie I3: n molemmat versiot alle 35 000 puntaa kynnyksen saadakseen apurahan – se oli 50 000 puntaa ennen muutoksia aikaisemmin maaliskuussa.

Parhaat sähköajoneuvot ostaa 2022

Päätös varmistaa, että Yhdistyneen kuningaskunnan asiakkaat saavat edelleen diskonttokoron puhdasta sähköisen BMW I3: n ostamiseen, vaikka valtion käteisvarojen määrä on vähentynyt 3 000 punnasta 2 500 puntaan osana lainsäädäntömuutosta.
Mainos – Lyhyt artikkeli jatkuu alla

BMW toteaa, että I3: n peruslaitteiden taso ei ole muuttunut osana kustannusten tarkistamista, mikä tarkoittaa, että ostajat saavat silti 19 tuuman kevytmetallivanteet, LED-ajovalot, pysäköintianturit, lämmitetyt etuistuimet sekä 10 tuuman infotainment-järjestelmä Apple CarPlay sekä Android Auto.
Lähtötason I3 saa 44,2 kWh akkua sekä 168 hevosvoiman sähkömoottori, joka on asennettu taka-akseliin. BMW: n mukaan järjestelmä kattaa jopa 190 mailia maksujen välillä ja tarjoaa 0–62 km: n ajan 7,3 sekuntia.
Kun se on linkitetty 11 kW: n AC -tyypin 2 laturiin, I3: n akku palauttaa 80 prosentin maksun kolmessa tunnissa ja 12 minuutissa. EV tukee samoin 50 kW: n DC -nopeaa latausta, joka ylittää akun yhtä paljon kuin täsmälleen sama taso 42 minuutissa.
BMW on myös vähentänyt I3: n etäisyyskustannuksia 39 105–34 805 puntaan osana uudelleenjärjestelyä, mikä tarkoittaa, että se on myös kelvollinen uuteen apurahaan.
I3S: ssä on täsmälleen sama akku kuin lähtötason malli, mutta siinä on kuitenkin tehokkaampi 181 hevosvoiman sähkömoottori. Lisämurun ansiosta EV: n suurin lajike laskee 175 mailia, mutta sen 0–62 mph: n aika paranee 6,9 ​​sekuntiin.
Kuten lähtötason auto, lippulaivasuunnittelussa ei ole ollut minkäänlaista laitetta poistettuna uudesta, alhaisemmasta hinnasta huolimatta. Ostajat saavat edelleen 20 tuuman kevytmetallivanteet, lasketut urheilujousituksen, hieman leveämmän radan, leimahtavat pyöräkaarit ja etupuskurin omistautuneet leikkauslaitteet.
Lue kaikki viimeisimmät uutiset äskettäisistä muutoksista hallituksen plug-in-autoihin ja kuorma-autoapurahaan täältä …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *