Jaguar Land Rover käynnistää matkustamon melunvaimennusjärjestelmän

Jaguar Land Rover (JLR) on paljastanut uuden melunvaimennusjärjestelmän Jaguar F-Pacelle, XF: lle ja Range Rover Velarille, jonka yrityksen mukaan voi minimoida ei-lumonmuutoksen määrän. kuuli matkustamossa jopa 10 db.
JLR: n mukaan altistuminen matalataajuisille äänille on 300 Hz amplitudissa-esimerkiksi renkaan mölyn ja tuulen melu-voi aiheuttaa autoilijan väsymystä, mikä voi pidentää reaktioaikaa lähes 17 prosentilla ja vaikeuttaa autoilijan käsittelemään tien vaaroja.

Jaguar Land Rover tutkii ”mielialan havaitsemisohjelmistoa”

Jotta jotkut näistä matalataajuisista äänistä voidaan ratkaista, JLR: n uusi aktiivisen melunvaimennusjärjestelmä käyttää kullekin pyörään asennettuja mikrofoneja tallentamaan matkustajien kuullut tunkeilevat taustamelut reaaliajassa.
Mainos – viesti jatkuu alla

Ohjelmisto laskee aivan vastakkaisen vaiheen ääniaalto ja toistaa sitä auton kaiuttimien kautta droonin poistamiseksi. Koska järjestelmä on mukautuva, se myös oikealla kohinalla tien pinta, tuulen nopeus tai sääolosuhteet muuttuvat.
Jaguar Land Rover sanoo, että tämä tekniikka on erityisen hyödyllinen sähköistetyissä ajoneuvoissaan, kuten Jaguar F-Pace ja Range Rover Velar P400E -pistorasiat ja täysin sähköinen Jaguar I-Pace. Tie- ja tuulen melu on paljon ilmeisempi vain sähköisessä tilassa, koska polttomoottorin ääni auttaa peittämään tunkeilevia ääniä.
Jaguar Land Roverin päälääkäri tohtori Steve Iley sanoi: ”Aktiivisella tien melunvaimennuksella ei ole vain mahdollisuuksia parantaa liikenneturvallisuutta, vaan myös terveyttä ja hyvinvointia ja elämänlaatua asiakkaillemme.
”Koronavirusmaailmassa, jossa” uusi normaali ”on syntymässä, odotamme, että asiakkaiden odotukset yksityisestä kantosta muuttuu. Turvalliseen liikkuvuuteen kiinnitetään ylimääräistä keskittymistä, jossa henkilökohtaisella tilalla, terveydellä ja hyvinvoinnilla ja hygienialla on palkkio. ”
Äskettäin Jaguar Land Rover on pyrkinyt parantamaan sisustustekniikkaansa. Tätä uutta melunvaimennusjärjestelmää edelsi parannettu matkustamon suodatusjärjestelmä, 3D-pään näyttö ja aivan uusi kontaktiton kosketusnäytön viihdejärjestelmä, jonka valmistaja on kehittänyt Cambridgen yliopiston kanssa.
Mitä teet JLR: n uudesta aktiivisesta melunvaimennustekniikasta? Kerro meille alla olevassa kommenttiosassa …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *