Porsche Panamera Turbo S E-hybridi 671BHP: llä paljastettu Geneven

Porsche on paljastanut kaikkien aikojen tehokkaimman Panameran-Panamera Turbo S e-hybridi-uusi lippulaiva neliovinen coupe, joka on V8-käyttöinen StableMate V6-moottorille Panamera 4-hybridille.
Auto Express paljasti viime vuoden Pariisin autonäyttelyn aikaan, uusi auto debytoi vuoden 2017 Geneven autonäyttelyssä. Panamera Turbo S-hybridi käyttää 542 hevosvoimaa 4,0 litran turboahdettua V8: ta Panamera-turbosta samanaikaisesti 134 hevosvoiman sähkömoottorilla, kokonaistehoon 671 hevosvoimaa ja 850 nm vääntömomentti. Virta siirretään nelivetoiseen järjestelmään kahdeksan nopeuden PDK-vaihdelaatikko.
5

Suorituskyvyn suhteen Porsche sanoo, että turbo S-e-hybridi pystyy 0–62 mph 3,4 sekunnissa ja huippunopeuden 193 mph. Tämä tarkoittaa, että uusi lisäys Panamera-alueelle on kaksi kymmenesosaa nopeammin 62 km / h pysähdyksestä kuin Panamera Turbo, jossa on laukaisuohjaus, ja 3 mph nopeammin suoran nopeuden suhteen. Sisarimistomme Evo on kuitenkin matkalla uudessa Panamerassa, ja Porsche on aliarvioinut uuden auton esityksen – ainakin 197 mph on mahdollista.
Mainos – artikkeli jatkuu alla

• Parhaat hybridi -autot myynnissä 2017
Porsche väittää, että plug-in-hybridi-apulla Porsche väittää, että Turbo S-E -hybridi tuottaa jopa 97,4mpg, vaikka todellisen maailman hahmon pitäisi olla paljon alhaisempi. CO2 -päästöt ovat 66 g/km.
5

Sähkömoottorilla on virta 14,1 kWh: n litium -ionin akkupakkauksesta, joka voidaan ladata kuudessa tunnissa tavanomaisella 3,6 kW: n laturilla tai 2 tuntia ja 24 minuuttia valinnaisella 7,2 kW: n asennuksella. Käynnistyksen yhteydessä autojen oletusarvot sähkövoimaa ja Porsche väittää, että Panamera Turbo S-e-hybridi voi kulkea 31 mailia pelkästään akkuvirtaan.
Voimansiirtoon liittyy valikoima suorituskyvyn suuntautuvia tavanomaisia ​​osia, kuten hiilikeraamisia jarruja, dynaamista rungon hallintaa vääntömomentin vektorisoinnilla sekä ilmajousitus Porsche Active Suspension Management -sovelluksella.
Porsche aikoo käynnistää Panamera Turbo S E-hybridi Euroopassa heinäkuussa, muiden markkinoiden kanssa myöhemmin vuonna. Se on saatavana myös toimeenpanomallina, ja se ylpeilee akselivälissä, jota pidennetään 150 mm. Hinnat Yhdistyneessä kuningaskunnassa alkavat 137 140 puntaa, ja pitkänvetoversio maksaa 146 545 puntaa.

Mitä mieltä olet vielä tehokkaimmasta Panamerasta? Kerro meille kommenteissa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *