Uusi VW-golf vaihtamaan hybridiä vuonna 2018

Seuraava VW-golf todennäköisesti ohjaa pienemmät dieselmoottorit mikrohybridien hyväksi 48 voltin sähkötekniikkaa hyödyntäen, yrityksen pomo on ehdottanut.
Äskettäin kohdennettu MK7-golf tarjotaan sekoituksella 1,6- ja 2,0 litran nelisylinteristä dieseliä, ja tehonlähtöt vaihtelevat 113 hevosvoimasta kuin 181 hevosvoimaa. Auton esittelyssä VW Boss Dr. Herbert Diess myönsi kuitenkin, että pienempien dieselmoottorien tulevaisuus on nyt epävarma, koska kasvavat kustannukset siivotaan jatkuvasti kiristyvän lainsäädännön innovaatioiden puhdistamiselle.
Mainos – viesti jatkuu alla

“Seuraava golf – MK8 – johtaa meille voimakkaan 48 voltin sähköisen käyttöönoton”, Diess totesi. ”Uskon, että meidän on korvattava muutama mikro-hybridien dieselit kyseisessä autossa; Heillä on samanlainen polttoainetehokkuus ja parempi kiihtyvyys, mutta heillä on samanlaiset kustannukset tai jopa jonkin verran vähemmän. ”
• Hienoimmat alhaiset päästöt ympäristöystävälliset autot
Uskotaan, että mikro-hybridi-golf hyödyntäisi versiota viimeisimmän auton 1,5 litran nelisylinterisestä turboahdetusta bensiinimoottorista, jolla on kyky sulkea kokonaan risteilyssä. Tämä voitaisiin liittää pieneen sähkömoottoriin, kenties yhtä bittiä kuin 15 hevosvoiman, joka hyödyntäisi 48 V: n sähköä lataustasojen käsittelemiseen ja auttamaan polttomoottoria kiihtyvyyden alla.
MK8 -golfin ei odoteta tekevän julkista debyyttiään vuoteen 2020 mennessä. Se perustuu nykyisen MQB -alustan kehittämiseen, mutta se on aivan ensimmäinen valtavirran VW -ryhmäauto, joka saa 48 V: n tekniikan, jonka olemme jo nähneet Premium -mallit, kuten Audi Q7 ja Bentley Bentayga.
Jos VW on päättänyt pudottaa 1,6 litran dieselin bestsellereistään, sillä on todennäköisesti myös vaikutuksia poloon, joka käyttää myös kyseistä moottoria. Diess kieltäytyi vahvistamasta, olisiko tuleva MK6 -polo, joka odotetaan tämän vuoden loppuun mennessä, viimeisenä sukupolven saamiseksi dieselvoimaa – mutta hän myönsi: ”Tämä markkinoiden alue on erityisen hintaherkkä ja kun dieselit saavat enemmän ja enemmän ja enemmän Kalliiksi, heistä tulee todella vain tarkoituksenmukaisia, jos matkustat rutiininomaisesti erittäin pitkiä matkoja. Ja useimmat A0 -ajoneuvot [superminit, kuten polo] kulkevat noin 50 km (30 mailia) päivässä. ”

Mitä uskot Volkswagenin suunnitelmista? Ymmärräkaamme alla …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *