Uncategorized

Toisen sukupolven Toyota Mirai paljasti virallisesti

Toyotan toisen sukupolven vety-sähköinen Mirai-salonki on tehnyt virallisen debyyttinsä. Se tulee myyntiin Yhdistyneessä kuningaskunnassa ensi vuoden maaliskuussa, missä se toimii vaihtoehtona tavanomaisille sähkösalonsille, kuten Tesla Model S ja tulevalle BMW I4: lle.
MK2 Mirai, jonka olemme jo otossa prototyyppimuodossa, on muuttanut Toyota-takapyörän Drive GA-L -alustalle, jonka se jakaa vain Japanin Toyota Crown Executive-salonkiin. Sellaisenaan sen mitat ovat kasvaneet sen edeltäjänsä yli – sen pituus on ulottunut 85 mm: iin 4 975 mm, kun taas sen akseliväli on kasvanut 140 mm 2920 mm: iin.

Sähköautot vs. vetyautot: yksinoikeudella reaalimaailman analyysi

Uuden perustan tarjoama lisätila on antanut Toyotalle mahdollisuuden sovittaa ylimääräisen vetyvaraston Mirai -lattian alle, mikä on lisännyt salonan polttoaineen kapasiteettia ja ajoaluetta 30 prosentilla. Nyt auton kolmessa säiliössä voi olla 5,6 kg vetyä – enimmäisalue on noin 400 mailia.
Mainos – artikkeli jatkuu alla

Tätä parannettua etäisyyshahmoa auttaa insinöörien huolestuttava lähestymistapa painon vähentämiseen. Esimerkiksi polttokennon pino on pienempi, mutta energiatiheämpi kuin vanhan mallin-vaikka sen saanti on melkein 35 prosenttia kevyempi kuin ennen. Polttokennon pakojärjestelmä on myös valmistettu kevyestä hartsista, koska sen on kuljetettava vettä vain palamisen moottorin tuottamien korkean lämpötilan kaasujen sijasta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *